Home Novinky Novinky Martin Sádovský: Byty v tomto projektu nabízí komfort jako dům

Martin Sádovský: Byty v tomto projektu nabízí komfort jako dům

Martin Sádovský: Byty v tomto projektu nabízí komfort jako dům

Již od počátku byla exkluzivita projektu Soběšické louky zřejmá a bylo tedy potřeba do prostoru zasadit bytové jednotky s takovým vybavením a užitnou plochou, která tomu odpovídá. S tím souvisí několik dalších dispozičních řešení, kterými rezidence vyniká. 

Bytové jednotky pro páry i velké rodiny

Jednou z výhod projektu je zajímavá nabídka bytových jednotek, ve které jsou jak domy s prostornou zahradou, tak větší i menší byty, které mají buď přičleněné zahrady v přízemí, nebo prostorný balkon v druhém podlaží. V lokalitě jsme chtěli nabídnout nejen rodinné domy, ale i právě byty o různé velikosti pro menší rodiny a páry, kteří chtějí bydlet mimo rušné centrum města, přesto v dobré dopravní dostupnosti,” dodává Martin Sádovský, projektant rezidence Soběšické louky. Bylo třeba také zohlednit požadavky Územního plánu města Brna a regulačního plánu městské části Soběšice, které byly následně zkombinovány s moderním vzhledem domů rezidence. 

 

Urbanistické prvky lokality

Lokalita, která je největší exkluzivitou rezidence, je díky urbanistickému řešení stavby ještě více zhodnocena. Lokalitu čeká například park s dětským hřištěm, mateřská škola nebo plánované zřízení zastávky MHD. Benefitem je bezesporu velkorysý prostor veřejného prostranství při sjezdu z hlavní silnice ulice Zeibrlichova, který umožní bezpečný a pohodlný pohyb chodců, stejně jako v navazující části s obytnou zónou. Samozřejmostí je dostatek parkovacích stání, ať v garážích u samostatných rodinných domů nebo vyhrazené parkování pro bytové jednotky,” dodává Martin Sádovský.

Velkoryse řešené sousedství

Cílem bylo dosáhnout dostatečného soukromí jednotlivých domů a bytů s vyžitím prostorných zahrad: Co bych rád vyzdvihnul, je tzv. záhumenní cesta, která ve svém profilu umožní příjezd autem a odvoz vybavení či materiálu ze zahrady – toto je myslím velmi příjemné, kdy nebude nutné procházet domy a byty. Snahou bylo také propojit zajímavý a neotřelý vzhled domů, který velkými prosklenými plochami navazuje na prostory zahrad. Samotné domy jsou propojením dvou kvádrových hmot, vzájemně předstupujících, což je zvýrazněno i barevným řešením fasády.


Kdo je Martin Sádovský:

Martin Sádovský vstoupil do projektu již v průběhu projektování inženýrských sítí, kdy mu byla svěřena pozice koordinátora projekčních prací a kompletní zajištění inženýrské činnosti, tedy získání potřebných povolení pro výstavbu. Tato práce poté plynule přešla v projekční a inženýrskou činnost na samotných rodinných domech.

Zajímá Vás více?

Stačí nám na sebe nechat kontakt a my vám v e-mailu pošleme veškeré podrobnosti a aktuality.
Zobraz modal okno validace
Jméno a příjmení (povinné)
Telefon (povinné)
E-mail (povinné)
Vzkaz
(povinné) - Takto označené položky je nutné vyplnit